tiistai 8. huhtikuuta 2008

Leisure suit Larry 7: Love for sail


Tervehdys vain hyvät lukijat. On tullut aika taas arvostella uusi seikkailupeli ja tällä kertaa se on Sierran vuonna 1996 julkaisema Leisure suit Larry 7: Love for sail. Peliä voisi kuvata pikkutuhmaksi huumoripeliksi aikuisille, mutta se on kuitenkin täysiverinen seikkailupeli, toisin kuin nämä uusimmat. Nimestään huolimatta peli on sarjan kuudes osa johtuen Leisure suit Larry 4:missing floppies pelistä jota ei koskaan julkaistu monien syiden takia. Neljännestä osasta onkin myöhemmin tullut fanien ja sierran vitsailun aihe ja osalle kehkeytyi nimi missing floppies eli kadonneet disketit, ja yksi suosittu teoria on että pelin kehittäjän Al Lowen koira söi ne. Oikeita syitähän ovat mm. se että kolmonen päättyi siten että oli vaikea kehittää enää jatko-osaa joten Al Lowe päätti skipata neljännen osan.

Mutta itse asiaan. Pelin päähahmona on Larry Laffer, kaljuuntuva isopäinen lyhyt mies joka pukeutuu valkoiseen 70-luvun polyesteri pukuun ja kultakaulakoruun, Larry on todella huono tuurinen kaveri ja yrittää kaikissa peleissä päästä kauniiden naisten petiin mutta epäonnistuu siinä lähes aina täydellisesti.
Larry saa käsiinsä sattumalta lipun luksusristeilylle jonka Larry näkee tietysti mahdollisuutena iskeä hyvännäköisiä ja hyväkroppaisia naisia. Sinun tehtäväsi on siis auttaa häntä (yleensä epäonnistumaan) tehtävässään. Matkan varrella tapaat naisia kuten Drew Baringmore, Dewmi Moore, Victorian Principles, Wydoncha and Nailme Jugg, Jaimie Lee Coitus, and Ms. Annette Boning (hmm.. kuulostaa jotenkin tutulta), mutta päätavoitteena on päästä petipuuhiin itsensä kapteeni Thigh:n kanssa. Tämä onnistuu voittamalla kuudessa laivan järjestämässä kisassa, joita ovat: Noppapeli, parhaiten pukeutunut mies, hevosenkengän heitto, keilaus, kokkauskisa, ja Lovemaster 2000 jossa mitataan kuinka hyvä olet rakastelemaan. Kuinkas näissä sitten voitetaan? No huijaamalla tietenkin!

Pelin huumori toimi ainakin itseeni ja täytyy sanoa että Larry sarja on Sierran hauskin pelisarja ja Larry 7 ei ole poikkeus. Vitsit menevät yleensä navan alle mutta yleensä toimivalla tavalla. Peli on ääninäytelty ja ääninäyttely on kaikinpuolin hyvää. Larryn ääni sopii hänelle ja pelissä satiristisia kommentteja väliin latova juontajan ääni on hauskalla tavalla kyllästyneen kuuloinen. Muukaan äänimailma ei ole huonoa ja musiikkikin mukavaa tunnelmaan sopivaa jazzahtavaa "hissimusiikkia". Pelin Grafiikka on kaunista 2D piirosgrafiikkaa josta ei ole moittimista ja kuten olen ennekin sanonut niin mielestäni tällainen piirrettyjä muistuttava 2D grafiikka kestää paremmin aikaa kuin 3D grafiikka.

Peliä pelataan kuten useita muitakin seikkailupelejä, hiirellä klikkailemalla. Hiiren kursorina toimii kondomi joka suurenee aina kun sitä osoittaa johonkin missä voi tehdä jotain (esimerkiksi puhua ihmiselle tai ottaa jokin tavara). Painaessa hiirellä hahmoon, tavaraan tms. tulee esille pieni ponnahdusvalikko mistä valitaan mitä tehdään. Sisältö vaihtelee siitä mihin hiirellä on painanut kuten: "puhu(talk)", "ota(take)" jne. ja lisäksi siinä on vielä vakiovaihtoehdot: "katso(look)" millä luonnollisesti katsotaan tarkemmin sitä mihin painoit, "käytä(use)" jolla käytetään siihen mitä painoi jotain tavaraa mikä sinulla on mukana ja "muu(other)" mikä tuo esiin uuden valikon mihin kirjoitetaan itse mitä halutaan kuten vanhoissa sierran seikkailupeleissä tehtiin (esimerkiksi alussa pitää rikkoa lasi ovi joka tapahtuu kirjoittamalla "break". Inventory eli tavaravalikko tulee taas näkyviin painamalla hiiren oikeata nappia ja valitsemalla inventory, siellä voit seikkailupeleille tuttuun tapaan yhdistellä tai tutkia keräämiäsi tavaroita. Paikasta toiseen taas liikutaan kartan avulla mikä on leikkaus koko laivasta.

Pelin puzzlet ovat välillä aika haastaviakin mutta loogisia. Välillä joitakin asioita pitää tehdä tietyssä järjetyksessä että se onnistuu mutta ei mitään kovin ärsyttävää. Ärsyttävin vaihe on kuitenkin strippinoppapeli Dewmi Mooren kanssa joka tuntuu kestävän ikuisuuden ja joka on sen verran ärsyttävä ja tylsä etten sitä kokonaan huijaamatta jaksa pelata (onneksi siihen siis kuitenkin löytyy huijausmenetelmät, vaikka niidenkin kanssa se tuntui aika kauan kestävän). Peli sisältää myös hauskan minipelin "Where's dildo?" missä siis etsitään punavalko raidallista, pipo päistä dildoa joka on piiloutunut ympäri peliä. Tämähän on siis parodia amerikassa kuuluisasta lastenkirja sarjasta nimeltä Where's Waldo? (tai Where's Wally muualla kuin usa:ssa) missä myös piti etsiä punavalko raidalliseen asuun ja pipoon pukeutunutta waldoa kuvista).

Mikäli pidät hieman härskistä huumorista on Larry sinun pelisi, tosikkojen ei kannata vaivautua. Leisure suit Larry 7 on viimeinen hyvä Larry peli mikä on julkaistu ja sisältää oikean pelin toisin kuin uusimmat jotka ovat jatkuvaa minipeliorgiaa. Leisure Suit Larry 7: Love for sail pelin pitäsi vielä saada ostettua sierran nettikaupoista tai muista sellaisista. Kaupoista sitä voi olla vaikea löytää mutta jos löydät niin ostapa ihmeessä. Sierra kyllä julkaisi pieneen hintaan hetki sitten klassikopelisarjoistaan Kings Questista, Space Questista, Police Questista ja Leisure suit Larrysta uudet dvd julkaisut joittenka pitäisi toimia uusissakin koneissa ja jotka pitäisi löytyä useista kaupoista vielä, mutta valitettavasti Larry paketissa ei tätä seiskaa ollut vaan siinä oli vain kuusi (viisi) ensimmäistä peliä ja niistäkin Larry 6:sen versio oli ilman puheita vaikka sellainenkin olisi ollut olemassa. Mutta Larry 7 pitäisi siis olla tilattavissa netin kautta ja jotta sen saisit uudemmassakin koneessa toimimaan niin helpoin tapa on ladata täältä Leisure suit Larry Installer for Windows 2000 and XP, tämä siis laittaa Larryn toimimaan Windows 2000:ssa ja xp:ssä.

Hyvää
Huumori
Grafiikka
Musiikki ja ääninäyttely
puzzlet toimivia

Huonoa
ärsyttävä noppapeli

pisteet 9/10

Ei kommentteja: